Мобілізація в РФ: призовників пакують в автобуси, на виїзд із країни кілометрові черги (фото, відео)

23 сентября 2022 г. в 07:40

Військові вже розпочали обхід підприємств для роздачі повісток

У Росії після вчорашнього указу Володимира Путіна про початок часткової мобілізації почали масово роздавати повістки до армії. Мобілізують, зокрема, і затриманих на вчорашніх протестах проти тієї самої мобілізації. Також забирають працівників "Сбербанку Росії", заводів компанії "Колмар" та "Мечел", надсилають повідомлення онлайн на "Держпослугах".

На тлі небезпеки бути призваними на війну в Україні, на виїзд з Росії вже другу добу поспіль не зменшуються піші та автомобільні черги, розкуплено квитки на рейси з Москви до Стамбула, Єревану, Мінська. Поки виїзд із країни дозволено чоловікам, які не встигли отримати повістки, але росіяни побоюються введення заборони на виїзд. Так, гігантська черга з машин утворилася на в’їзд до Казахстану, Монголії, Грузії, Фінляндії.

Ситуація на кордонах

Зараз багатокілометрова черга з автомобілів утворилася на в’їзд до Казахстану з Челябінської області на пункті пропуску "Бугристе", тут поки що пропускають усіх. Також черги є і в пунктах "Уральськ-Самара", "Маштаково-Сирим", люди йдуть навіть пішки.

Гігантська черга утворилася і в Бурятії на виїзд до Монголії через КПП Кяхта. Фонд "Вільна Бурятія" опублікував відео із призовного пункту у Курумканському районі, яке свідчить про початок мобілізації, передають "Люди Байкалу". З кожною хвилиною машин стає дедалі більше.

Черга на кордоні Росія-Грузія досягла вже 7400 метрів. За повідомленням свідків перед пунктом пропуску, місцеві водії за хабар за домовленістю з митницею провозять без черги. Люди чекають на 10 годин.

EXMO affiliate program