Модернізований вертоліт Мі-2МСБ здатен знищувати БПЛА. ВІДЕО

29 апреля 2021 г. в 10:19

Під час випробувань Мі-2МСБ знищив БпЛА з першого бойового заходу. Вертоліт було оснащеного дослідною системою стрілецького озброєння калібру 12,7 мм та серійною системою некерованого ракетного озброєння. У рамках випробувань як повітряну ціль було залучено БПЛА TargetDrone, пише «nova.net».

Мі-2МСБ, який прийнято на озброєння, є глибокою модернізацією радянського Мі-2, шляхом заміни двигунів ГТД-350 на вітчизняні турбовальні двигуни АІ-450В з цифровою системою керування та оновлення частини бортового обладнання. Його льотна година вчетверо дешевша ніж у Мі-8, і в 5 разів дешевша за Мі-24.

Результатом модернізації стало значне підвищення паливної ефективності, більш ніж на 30%, реалізація програми імпортозаміщення, підвищення безпеки польотів та наближення до сучасних вимог.

Адаптовано світлотехнічне обладнання під застосування нічного бачення, що надає можливість виконання польотів на гранично малих висотах у темний час доби. Нове авіаційне обігріваєме скло здатне витримувати пряме влучання бронебійних куль калібру 7,62.

Легкий гелікоптер здатний забезпечити навчання екіпажів бойовому застосуванню некерованого ракетного та стрілецького озброєння як по наземних, так і по повітряних цілях.

sprotyv.info

EXMO affiliate program