Москва сильно образилась, – Фейгін про гучну заяву президента Казахстану щодо Донбасу (відео)

19 июня 2022 г. в 14:12

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відмовився визнавати квазіреспубліки на Донбасі. Гучна заява пролунала під час виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, на якому був присутній Путін.

Слова Токаєва – неабиякий удар по Москві. Про це 24 каналу сказав опозиційний російський політик та юрист Марк Фейгін.

Я гадаю, що Москва сильно образилася. Це був останній варіант взаємодії з офіційною Астаною в обличчі Токаєва. Вони зрозуміли, що їх кинули,– відзначив політик.

У президента Казахстану 2 мотивації

По-перше, Токаєв хотів показати, що Путін йому не начальник. По-друге, він мав на меті продемонструвати, що не є національним зрадником, виступає за інтереси Казахстану і не готовий визнавати ДНР та ЛНР на догоду Кремлю.

"Навіть Назарбаєв собі такого не дозволяв. Це не робить Токаєва героєм, не будемо плекати ілюзії. Це політика та гра. Безумовно, він робить це на свою користь. Але для Москви в умовах війни це – дуже велика вразливість", – запевняє спікер.

Фейгін переконаний, що усі заяви Путіна про ядерну зброю це не більше, ніж риторика. "Це не означає, що Путін ніколи не застосує ядерну зброю. Цього ніхто не може стверджувати. Ми всяке від цього персонажу бачили. Ми не можемо його прогнозувати, хто йому в голову залізе?", – каже Фейгін.

На думку юриста, не потрібно погрожувати "дубинкою", якщо ти не можеш реально її застосувати. "Коли людина щоразу намагається про це нагадати… Кому? Без'ядерній Україні? Відповідні статус та конвенція не дозволяють йому це зробити (застосувати ядерну зброю щодо України – 24 канал), – переконаний спікер.

EXMO affiliate program