На Донбасі патріоти України масово вступають у батальйони територіальної оборони

14 апреля 2014 г. в 16:51

У батальйон територіальної оборони Донецька дуже великий наплив добровольців. Про це на своїй сторінці в Facebook пише координатор Семен Семенченко.


"Ситуація в країні ускладнюється. Саме звідти всі заяви Авакова про роздачу зброї патріотам та інше. Було прийнято необхідне рішення з міністерства оборони. Протягом двох днів весь особовий склад батальйону відправлять на формування і необхідне навчання. Далі він виконуватиме завдання щодо захисту громадян в Донецькій області. Ті патріоти України які готові батальйону допомагати у виконанні завдань, але не готові до військової служби за станом здоров'я або віком матимуть можливість допомогати нам цивільноі" , - пише Семенченко .


Він також пообіцяв пізнішепрокоментувати ситуацію зі створенням в області загону Нацгвардії .


"У нас аврал . Дуже великий потік добровольців. Україну підтримує більшість жителів Донбасу! Відповідати на всі повідомлення не можу. Соррі. Зараз налагодимо роботу штабу та підрозділів і буду мати можливість інформування вас про те що відбувається", - зазначає Семенченко.

Водночас активіст Костянтин Ільченко повідомляє, що у Луганську спостерігається подібний процес. Проукраїнські громадські організації почали набір добровольців у самооборону Луганська.


"Почався набір добровольців у самооборону Луганська, обрано сотників, десятників. Місцева влада відкрито співробітничає з тими, хто безперешкодно зайняв будівлю СБУ, пропускаючи до них машини, навантажені піском, металом, лісом, бензином, міліція ніяк не реагує", - сказав він.


Як повідомлялось, у Дніпропетровську з добровольців та під керівництвом офіцерів-"афганців" 14 квітня почалося формування батальйону спеціального призначення "Дніпро" для захисту України.


Нагадаємо, 13 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що ухвалив рішення про створення корпусу спецпідрозділів МВС на основі цивільних формувань по всій території країни.


"Донецьк отримає свій спецпідрозділ, створений з патріотів країни та Донеччини. Луганськ- своє з луганчан. У Дніпропетровську буде створено спецпідрозділ Дніпро. Миколаїв, Одеса, Херсон, Харків .. - практично кожен регіон отримає можливість мати такий стабілізаційний спецпідрозділ", - пояснив Аваков.

 

По материалам: tyzhden

EXMO affiliate program