На Донбасі бойовики потрапили під вогонь ЗСУ: двоє окупантів поранені

12 июня 2019 г. в 00:51

За минулу добу, 10 червня, на Донбасі проросійські бойовики 17 разів обстріляли позиції ЗСУ, застосувавши при цьому заборонене "Мінськом" озброєння. Про це розповіли в прес-службі ООС.

"10 червня озброєні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. З них сім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв Водяне з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Опитне потрапило під вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а в районі Пісків вдарили з 82 мм мінометів. По Мар'їнці вівся вогонь з мінометів калібру 120 мм, а по Широкиному вдарили зі стрілецької зброї. На околиці Новотроїцького бойовики вдарили з гранатометів та стрілецької зброї, а Харчовик потрапив під вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли Зайцеве з мінометів калібру 120 мм, а Світлодарськ – зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У районі Південного вівся вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Поблизу Новоолександрівки бойовики застосували гранатомети, а на околиці Новгородського вдарили з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів.

"Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 10 червня двох окупантів було поранено", – розповіли в ООС.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program