На Донеччині поліцейські "обчистили" померлого

12 ноября 2020 г. в 23:05

Поліцейські з Донеччини постануть перед судом за використання банківської карти загиблого та заволодіння 50 тис. гривень шляхом обману.

Про це 12 листопада повідомляє пресслужба ДБР.

"Направлено до суду обвинувальний акт щодо двох офіцерів Центрального ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області. Слідством встановлено, що у вересні 2019 року поліцейські, перебуваючи на місці події, де було виявлено тіло померлого чоловіка, заволоділи його банківською карткою та сім-карткою з абонентським номером. Надалі вони почали використовувати банківську картку померлого у своїй протиправній діяльності", — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у січні 2020 року вони, з метою підвищення показників своєї роботи, у Маріуполі безпідставно затримали 24-річного чоловіка. Погрожуючи фізичною розправою щодо його дружини та дітей, вони змусили затриманого зізнатися в тому, що він приїхав до міста начебто з метою збуту наркотичних засобів шляхом так званих "закладок". Створивши штучні докази вчинення злочину, оперуповноважені викликали слідчо-оперативну групу, яка затримала чоловіка.

"Потім працівники поліції вимагали надати їм 200 тисяч грн за непритягнення до кримінальної відповідальності та звільнення з-під варти", — додають у ДБР.

Виконувати свою обіцянку правоохоронці не збирались, однак від дружини затриманого взяли близько 50 тис. грн.

tsn.ua

EXMO affiliate program