На херсонському напрямку почався потужний рух військ РФ – Данілов (відео)

28 июля 2022 г. в 02:30

Росія стягує війська на херсонському напрямку. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів в ефірі національного телемарафону, запис коментаря оприлюднили на YouTube-каналі ТСН.

Він хоче, щоб деокупація захоплених регіонів відбулася якнайшвидше.

"Те, що стосується термінів, – я більш обережний. Я б дуже хотів, щоб це було набагато скоріше, – сказав Данілов, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського, що країна на деокупацію захоплених територій має три – шість тижнів. Про це Зеленський говорив з американськими конгресменами 23 липня, писало видання Politico.

"Це – війна, на якій дуже багато різноманітних подій, – продовжив Данілов. – Зараз ворог стягує максимальну кількість [сил], саме на херсонському напрямку почався дуже потужний рух їхніх військ. Вони стягують додаткові сили. Я точно знаю, що наші війська будуть робити все від них залежне для того, щоб у ті терміни, які ставить президент, вони вклалися. Але у будь-якому випадку перемога буде за нами. Тижнем раніше чи пізніше – це тільки військових справа".

Він звернув увагу на те, як українські військові використовують західне озброєння, яке надали партнери.

"Те, як наші користуються цією зброєю, можна було дивитися по цьому славнозвісному мосту, який тільки зараз знищили наші військові. Я б дуже хотів, щоб він був знищений 25–26 лютого", – додав Данілов, імовірно, маючи на увазі Антонівський міст через Дніпро у Херсонській області.

тсн
EXMO affiliate program