На Хмельниччині підозрюють жінку у побитті чотирирічної доньки до коми: що відомо (відео)

13 октября 2020 г. в 13:38

Лікарі борються за життя дівчинки.

Чотирирічну дівчинку в стані комі шпиталізували на Хмельниччині. У дитини - численні забої, синці та перелом передпліччя. Мама розповіла, що все це дівчинка зробила собі сама під час нападу епілепсії. Проте поліція запідозрила жінку в побитті доньки і вже взяла її під варту.

На маленькій Віті нема живого місця. Синці та гематоми різної давності, кажуть медики. І відкидають мамину версію про те, що дівчинка побилася так сама, бо в неї ще й забої внутрішніх органів і зломана рука.

"(Дитина перебуває. - Ред.) у глибокій важкій комі. (У неї. - Ред.) численні забої і синці покривів тулуба, обличчя, пошкодження внутрішніх органів - легень, нирок", - зауважує Ігор Бойко, завідувач поліклініки Хмельницької міської дитячої лікарні.

Історія чотирирічної Віки дуже непроста. У рік її разом з старшою сестричкою уже забирали від рідної мами до будинку сімейного типу, бо жінка не піклувалася про донечок і якось взагалі покинула їх на кілька місяців, лишивши на родича.

"Судом були діти відібрані через те, що вона залишала їх постійно", - говорить Ніна Магур, керівниця служби у справах дітей Хмельницької ОДА.

Але батьківських прав жінку не лишали. І коли вона нещодавно вийшла заміж за майже шістдесятирічного чоловіка - дівчат забрала назад.

34-річна мама суджена за крадіжки, кажуть у поліції. А її чоловік має судимість за вбивство. Він працює трунарем у Хмельницькому. Вона в декреті з їхньою спільною семимісячною дитиною, розповіли нам у Ходаківцях. Тут родина оселилася два місяці тому, уже разом з трьома дітьми.

"Усе нормально, сусіди ніхто нічого не помічав такого погано, щоб вони там билися, сварилися. Що трапилося - ніхто толком не знає", - говорить Василь Ловін, староста Ходаковець.

Мати зараз в поліції. Про родину відмовилися розповідати ближні сусіди. Староста сам переповідає те, що почув під час допиту батьків.

"За розмовами батька, дитині вже десять днів було погано, дитина сама билася головою об двері. Віточка бігла, там впала, язика собі прикусила, піна пішла з рота, билася, не могли її заспокоїти", - додає староста Ходаковець.

Але батьківську версію про епілепсію спростовують у соцслужбі. Кажуть, дитина була здорова і жодних нападів у названій родині в неї ніколи не бачили.

"У жодному документі немає і не було, а дітей-сиріт і тих, хто перебуває в будинках сімейного типу, обстежують двічі на рік", - каже керівниця служби у справах дітей Хмельницької ОДА.

Дівчата, каже чиновниця, були дуже прив'язані до названої мами, з якої прожили майже три роки.

Нині усі троє дітей в лікарні. Сестричку і братика Віти зараз обстежують медики. Їхня мама під вартою на найближчі два місяці. Якщо її провину доведуть - жінці загрожує ув'язнення і позбавлення батьківських прав. І якщо молодшу дитину ще можуть повернути під опіку тата, то дівчат соцслужби хочуть повернути назад до названої мами. Щоправда, якщо Віта виживе, бо прогнози медиків невтішні.

тсн

EXMO affiliate program