На Київщині піротехніки знайшли російську "Точку-У"

29 июня 2022 г. в 06:40

Під час розмінування Броварського району вибухотехніки виявили уламки російської ракети "Точка-У". Її вивезли та знищили. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Точка-У" – такі красномовні докази безжальних обстрілів нашого краю російськими агресорами ми продовжуємо виявляти на Київщині. Днями під час розмінування Броварського району наші спеціалісти-вибухотехніки виявили у лісосмузі ось ці частини від ракети росіян", — розповів Нєбитов.

Начальник поліції Київщини закликав людей, особливо жителів звільнених від армії РФ населених пунктів, одразу повідомляти правоохоронців про виявлений вибухонебезпечний предмет.

За інформацією Київської обласної військової адміністрації, від початку розмінування піротехніки знайшли та знищили 46 264 мін та снарядів.

Що відомо

14 червня неподалік села Сеньківка Бориспільського району група вибухотехніків виявила російську авіабомбу та артилерійський снаряд. Ці боєприпаси було одразу знешкоджено.

Щоб повністю розмінувати Київську область, знадобиться 8-10 років, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

На території Київської області розміновані основні автомобільні шляхи. Однак у приватних будинках, у квартирах та в полях можуть залишатися нерозірвані вибухонебезпечні предмети, повідомляє поліція Київщини.

Через можливе замінування місця відпочинку біля води на територіях Київської області, які були звільнені від ЗС РФ, залишатимуться закритими. На решті територіях дозволили користуватися лише офіційними пляжами.

/suspilne.media

EXMO affiliate program