На Київщині поліцейські влаштували підпільні розваги для підсудних (ВІДЕО)

20 октября 2019 г. в 14:54

Чотирьох співробітників конвойної служби відсторонено від виконання службових обов’язків після викриття колегами з поліції Київської облаштування підпільних розваг для підсудних та організацію для них зустрічей зі сторонніми людьми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ НП у Київській області.

Перевірку працівників конвойної служби було ініційовано відразу після отримання поліцейськими області оперативної інформації про скоєння злочину. Наразі справу передано до ДБР.

З’ясувалося, що, під час конвоювання членів злочинної групи із СІЗО для участі у судових засіданнях, конвоїри у кімнатах для арештованих організовували їм зустрічі зі сторонніми особами.

Варто зазначити, що правопорушники були затримані у 2014 році за скоєння тяжких злочинів, таких як бандитизм, розбійні напади та незаконне зберігання зброї.

"Працівники поліції влаштовували арештантам зустрічі зі сторонніми громадянами, серед яких були і особи із кримінальним минулим, та навіть організовували їм застілля, до яких і самі долучалися. Також встановлено, що вони дозволяли їм користуватися мобільними телефонами і навіть вживати алкоголь та наркотики", - повідомив начальник поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Співробітники управління стратегічних розслідувань, відділу інспекції з особового складу та полку поліції особливого призначення виявили у приміщенні 5 підсудних, 5 "гостей" та 4 правоохоронці.

Після поверхневого огляду працівниками поліції у затриманих булло вилучено предмет схожий на травматичний пістолет, шприци та мобільні телефони.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КУУ. Також призначено службову перевірку, на час проведення якої конвоїри відсторонені від виконання службових обов’язків.

mykyivregion.com.ua

EXMO affiliate program