На Кіровоградщині чоловік, який повернувся з РФ, зізнався у вербовці ФСБ-шникам

18 сентября 2022 г. в 06:40

Олександрійський міськрайонний суд звільнив від кримінальної відповідальності чоловіка, який по приїзду з РФ, заявив до СБУ про те, що ФСБ змусило його підписати угоду про співробітництво на шкоду України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 серпня.

Згідно з матеріалами справи, протягом 2012-2022 років чоловік працював у Москві на підприємстві «Мосгортранс» водієм автобуса.

На початку квітня в бесіді із заступником начальника колони автобусів підприємства він обмовився, що у 1983 році служив гранатометником і найближчим часом через збройну агресію РФ проти України планує звільнитися з підприємства та повернутися додому.

Після цього 5 травня він звернувся до керівництва із заявою на звільнення. При виході з адмінбудівлі філіалу «Черемушеський», на чоловіка чекали співробітники ФСБ. Його забрали у відділок, провели фільтраційні заходи й змусили підписати зобов`язання про негласне співробітництво з ФСБ, спрямоване на шкоду суверенітетові та підривну діяльність проти України.

При цьому чоловіка застерегли, що у разі його вступу до лав ЗС України, вказані документи опублікують у соціальних мережах та ЗМІ. За необхідності виконання конкретних завдань з ним пообіцяли встановити зв'язок через наявні у співробітників ФСБ канали.

Повернувшись до України чоловік звернувся до управління СБУ. Згідно з процедурою слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до кримінального правопорушення) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

З огляду на зізнання чоловіка та невчинення ніяких протиправних дій, прокуратура надіслала до суду клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності та закриття провадження. Суд задовольнив клопотання.

gre4ka.info

EXMO affiliate program