На Кіровоградщині юнак пірнув у ставок і зламав шию (Відео)

6 июля 2020 г. в 11:44

У Кіровоградській області лікарі рятують 17-річного пірнальника, який у ставку зламав шию. Він може назавжди залишитися прикутим до ліжка. Він може назавжди залишитися прикутим до ліжка.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає “Прожектор“.

Мати хлопця Антоніна Савченко розповіла, що того дня син відпросився до друга у сусідній район.

Місця він не знав. На ставку хлопці облаштували саморобний трамплін зі скатів. Того дня вони попадали і у каламутній воді їх просто не було видно.

“Він оце розбігся, а скат у воді був. Він розбігається і головою. Випливає. Думав, він шуткує. Я підійшов, він ще й водичкою захлинувся. Я його витягнув на берег”, – розповів, як усе трапилося, товариш Славка Віталік, до якого той приїхав у гості.

“Швидку” викликали рибалки, які вудили неподалік. Хлопця відвезли в дитячу обласну лікарню. Медики кажуть, що у нього розтрощені два шийних хребці і стан погіршується.

“Наростає неврологічний дефіцит за рахунок набряку мозку. Відсутня чутливість по типу повної анестезії до рівня 1-2 ребра. Планується оперативне втручання. Це декомпресія спинного мозку, звільнення від уламків і проведення остеометалосинтезу для закріплення інших хребців”, – повідомила лікарка-анестезіолог Катерина Семенюк.

Стрибки із ризиком для життя. У Кіровоградській області лікарі рятують 17-річного пірнальника, який у ставку зламав шию. І може назавжди залишитися прикутим до ліжка. Двох друзів до води пригнала спека. А що було далі і чи є в потерпілого шанс на цілковите одужання – у сюжеті. Для цього потрібна спеціальна конструкція вартістю понад 40 тис. грн. Її поки взяли у борг лікарі під власні гарантії. Бо грошей у безробітної мами хлопчика, яка сама виховує Славка, двох його братів та сестру немає.

Тим часом у ставку неподалік від місця, де трапилась трагедія, купаються і пірнають у воду інші діти. Місцеві правоохоронці розповідають, що регулярно проводять тут рейди і пояснюють, що хлопчача бравада не вартує життя. Але скільки б дітей не застерігали, вони все одно йдуть до води і стрибають.

projektor.com

EXMO affiliate program