На кордоні з Польщею затримали двох українців. Одного шукає узбецька влада, іншого - румунська

16 января 2023 г. в 10:10

Двох українців затримали на польсько-українському кордоні. Вони хотіли виїхати з України, але з'ясувалось, що одного розшукує Інтерпол, а на іншого виданий європейський ордер на арешт.

Громадян України, яким 33 і 30 років, затримали у пунктах пропуску "Будомєж" і "Медика". Вони планували виїхати за кордон, і прямували до Польщі, інформують nowiny24.pl.

10 січня на прикордонний пункт у Будомєжі звернувся 33-річний громадянин України. Під час перевірки документів на в’їзд до Польщі співробітники

Прикордонної служби встановили, що іноземець перебуває в розшуку узбецької влади за "червоною карткою" Інтерполу. "Червона картка" означає розшук підозрюваного/обвинуваченого/засудженого для екстрадиції.

Правоохоронні органи Узбекистану видали ордер на його арешт у справі про незаконний збір коштів. Чоловік за допомогою інтернету шукав людей, у яких позичав гроші та золото, пропонуючи натомість відсоток від прибутку. За створення так званої фінансової піраміди йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Українця затримано, подальше провадження щодо екстрадиції вирішуватиме суд.

Через кілька годин на прикордонному переході в Медиці затримали чоловіка, дані якого значилися в міжнародних розшукових базах. 30-річний громадянин України хотів потрапити до Польщі, але під час перевірки виявилося, що влада Румунії видала на нього європейський ордер на арешт.

Розшукуваному висуватимуть звинувачення у контрабанді сигарет та незаконному перетині державного кордону Румунії. Йому загрожує до 3 років позбавлення волі. Рішенням суду українця тимчасово заарештовано.

Додамо, раніше польські прикордонники затримали українців, які намагались порушити закон. Так, 39-річний громадянин України намагався потрапити до Польщі через прикордонний пункт у Дорогуську. Чоловік показав співробітникам Надбужанського прикордонного загону реєстраційний документ на свій транспортний засіб, але з’ясували, що він фальшивий.

Тепер власнику підробки загрожує штраф або навіть ув'язнення. А на прикордонному переході в Гребенному прикордонний загін зупинив мікроавтобус Renault Master, який в’їжджав до Польщі. Ним керував 29-річний українець. Під час контролю виявилося, що двигун і коробка передач автомобіля походять від транспортних засобів, викрадених у Франції. Водія затримали та передали поліцейським у Томашуві-Любельському.

ukrayina.pl

EXMO affiliate program