На Львівщині підприємець вчить покупців не красти (відео)

12 ноября 2018 г. в 21:19

На трасі Київ-Чоп, при дорозі у с. Банюнин, що у Кам’янка-Бузькому районі, працює незвичний магазин. Тут немає продавця, а замість касового апарата – трилітрова банка та напис – самообслуговування.

Такі торгові точки – ідея Михайла Костюка. Його три магазини довіри працюють цілодобово вже з 5 серпня. Чоловік товару навіть не перераховує, лише щовечора забирає повну банку грошей.

«Найкращий день був у нас на Спаса – 4,5 тис. грн було за один день. А так «бідний» день – 1,5 тис. грн. Ну, в середньому, можна сказати, 2 тисячі на день», – каже підприємець Михайло Костюк.

Такий бізнес для підприємця не є головним. Основна робота – вирощування чорного горіха та білих трюфелів. Тому незвичний магазин влаштував, щоби не витрачати час на стояння за прилавком. Тут пан Михайло продає те, що вродило у нього на городі – яблука по 5 грн за кілограм, трохи дорожчі гарбузи, а також домашні соки та варення. Та найчастіше до чоловіка звертаються люди, аби купити настоянки та мазі з чорного горіха, які він робить самостійно. Вони коштують декілька сотень гривень. Такі дорогі продукти пан Михайло теж залишає на прилавку. Каже: не боїться, що вкрадуть, бо вірить, що для людей здоров’я дорожче.

Перші покупці у суботу придбали три кілограми яблук. І от трилітрова банка поповнилася ще на 15 гривень.

Односельчани спершу дивувалися такому довірливому підприємцю, однак потім зрозуміли його задум. Ярослава Поврозник, мешканка села Банюнин, каже: «Справа в тому, що він їздив за кордон і бачив там, яка там культура і хоче навчити наш народ культури, щоб і ми знали. Треба не красти, а працювати».

zaxid.net

EXMO affiliate program