На Львівщині судили солдата, який відмовився служити в тилу

11 мая 2023 г. в 15:30

У Яворові суд виніс вирок старшому солдату, який залишив військову частину і був відсутній на службі впродовж 10 місяців. Солдат пояснив, що залишив військову частину, бо умови військової служби його розчарували, а сам він хоче служити у спецпідрозділі на передовій.

З матеріалів справи, оприлюднених 10 травня, відомо, що старший солдат Юрій Д. з Рівного є стрільцем, помічником гранатометника в одному із механізованих батальйонів. У травні минулого року він самовільно залишив військову частину без поважних причин. Солдат не виконував своїх обов'язків та був відсутній з 30 травня 2022 до 28 березня 2023. Обвинувачений Юрій Д. на засіданні свою провину визнав.

«Пояснив, що відсутність на військовій службі у вказаний період пов'язана із тим, що він хотів служити в іншому підрозділі. Вказав, що пішов добровольцем, хотів служити в спеціальному підрозділі, нести службу на передовій. Умови військової служби і підготовки не відповідали його очікуванням, що негативно вплинуло на його морально-психологічний стан. Рапортів на переведення не писав. На даний час пройшов відбір у штормову бригаду спеціального призначення «Лють», чекає наказу», – йдеться у вироку.

Старший солдат зазначив, що поки був відсутній на службі, доглядав батька, який переніс мікроінсульт. Хоча офіційно опіку чи догляд над ним не встановлював.

Яворівський суд визнав солдата Юрія Д. винним у залишенні місця служби. Йому призначили 5 років позбавлення волі, проте замінили на два роки іспитового строку. Додамо, що військовий Данилюк може оскаржити цей вирок у Львівському апеляційному суді протягом 30 з дня його проголошення.

zaxid.net

EXMO affiliate program