На мітингу біля «Укрексімбанку» мало не загинули журналісти (Відео)

6 октября 2021 г. в 20:40

Вазон дивом не впав на голову журналістам.

На мітингу під будівлю Укрексімбанку з вікна звалився вазон, який ледь не потрапив у журналістів. Про це повідомляє кореспондент "Сьогодні" з місця події.

Представники ЗМІ прийшли на протест до Укрексімбанку. Під будівлею стояла головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва з колегою – саме в них ледь не потрапив вазон.

Відзначимо, що сьогодні журналісти зібралися на мітинг і вимагають відставки глави банку Євгена Мецгера за його скандальну поведінку на інтерв'ю.

З чого почався скандал

Журналісти "Схем" записували інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером. Потім йому не сподобалося одне із запитань, і він наказав охороні "прибрати камери" і "дістати з них касети".

За словами журналістів, співробітники банку застосували силу до оператора, відібрали дві камери і карти із записом. До того ж, журналістам забороняли знімати все на телефон, а також попросили залишити приміщення. Через годину "Схемам" повернули техніку, але інтерв'ю і відео нападу були видалені.

У самому банку заявили, що журналіст поставив низку запитань Мецгеру щодо надання інформації про діяльність клієнтів банку. Також у фінустанові зазначають, що журналістом без будь-якого обґрунтування були висловлені припущення про нібито допущені банком порушення в межах відповідних правовідносин. Інформація, яка вимагалася, відповідно до статті 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність", є банківською таємницею. Пізніше глава Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування.

В Офісі президента теж заявили, що Мецгер має бути відсторонений і зазначили, що така поведінка топменеджера неприпустима.

segodnya.ua

EXMO affiliate program