На найгарячійшій ділянці фронту Донбасу раптово запанувала тиша: стала відома причина (Відео)

29 ноября 2019 г. в 09:50

Російські окупанти вже більше доби не ведуть жобних обстрілів позицій ЗСУ під окупованим «ДНР» Донецьком.

На ділянці Донецького фронту між Ясинуватою та Авдіївкою, що є однією з найгарячіших ділянок фронту на Донбасі, запанувала тиша. Про це кажуть українські військові, які тримають тут оборону.

За їх повідомленням, режим тиші запросили бойовики, які раптово вирішили дотримуватись Мінських домовленостей. Зазвичай напередодні і в день переговорів у Мінську російські окупанти активізують обстріли, та в день зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 27 листопада під окупованою Ясинуватою бойовики «ДНР» обстрілів не вели.

«З вечора 26 листопада до 9 грудня запросили тишу. Очевидно, це пов’язано з зустріччю в нормандському форматі», — кажуть українські військові.

Бійці ЗСУ зазначають, що з настанням перемир’я для них нічого не змінилось — українські військові і раніше дотримувались режиму тиші і відкривали вогонь у відповідь тільки в разі ворожої атаки чи обстрілу, який загрожував їх життю. Однак під час режиму тиші, кажуть українські оборонці Авдіївки, спостереження за бойовиками посилять, бо під час перемир’я російські окупанти традиційно посилюють роботу своїх ДРГ.

7days-ua.com

EXMO affiliate program