На околиці Донецька десантники і гармаші ЗСУ знищили "Тюльпан", який гатив по Мар'їнці (відео)

22 марта 2023 г. в 11:00

Спільна робота 79-ї ОДШБр та 55-ї ОАБр ЗСУ: у Петровському районі Донецька знищено російський міномет 2С4 "Тюльпан", який рівняв із землею Мар'їнку

Весна – час рвати "Тюльпани"? У тимчасово окупованому Донецьку воїни 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ та артилерійського підрозділу "Запорізька Січ" спільними зусиллями знищили ворожий самохідний міномет, який росіяни використовували для ударів у бік Мар'їнки. Цей напрямок наразі є одним з найгарячіших на сході України.

Відео ефективної командної роботи десантників і артилеристів Сил оборони України оприлюднив 21 березня військовий оглядач Пол Джавін (Paul Jawin) у Твітері.

"Спільна робота аеророзвідки 79-ї десантно-штурмової бригади та артилерії 55-ї артилерійської бригади ЗСУ. У Мар'їнці Донецької області знищено російський 240-мм самохідний важкий міномет 2С4 "Тюльпан", – ідеться у дописі.

Водночас, представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed уточнили локацію знищення ворожого "Тюльпану". За даними OSINT, ідеться про околиці окупованого Донецька: росіяни "сховали" мінометну позицію за териконом на пустирі між житловими кварталами у Петровському районі так званої "столиці ДНР". До Мар'їнки, де наразі точаться запеклі бої, від цієї точки близько 8 км.

2С4 "Тюльпан" – це радянський самохідний міномет калібру 240 мм, призначений для знищення найбільш укріплених фортифікаційних споруд і здатний вести вогонь тактичними ядерними боєприпасами надмалої потужності.

stopcor.org

EXMO affiliate program