На Полтавщині померла 16-річна учениця ліцею, яка перед смертю була зґвалтована

3 июня 2021 г. в 09:10

У Полтавській області проводиться розслідування причин та обставин смерті 16-річної дівчини, учнівської Кобиляцького аграрного ліцею. Постраждала приїхала на відпочинок родичам в село, де і знайшли згодом її тіло.

Про це повідомляє ТСН. Відомо, що 29 квітня дівчина пішла в гості на запрошення однокурсниці в будинок, який був поруч з будинком її родичів, і вже 30 квітня була знайдена мертво на околиці села Бреусівка.

В цей момент слідчі проводять досудове розслідування, в ході яких дві людини були затримані. Так, 15-річному хлопцю, жителю Козельщинської територіальної громади, вручили підозру у зґвалтуванні 16-річної дівчини. Його взяли під варту. А 1 червня поліція повідомила про підозру ще одному учаснику трагічної вечірки, після якої дівчина загинула.

Повідомляється, що 20-річному хлопцю правоохоронці оголосили підозру за підбурювання до зґвалтування і ненадання допомоги дівчині, яка була в небезпечному для життя стані. 2 червня Полтавська обласна прокуратура повідомила, що йому обрано запобіжний захід - домашній арешт з 22:00 до 6:00 години.

Загалом же слідчі поліції розслідують справу за чотирма статтями Кримінального кодексу: зґвалтування неповнолітньої (ч. 3 ст. 152), ненадання допомоги особі, яка перебуває у небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 136), підбурювання іншого співучасника до вчинення зґвалтування (ч. 4 статті 27 ч. 3 ст. 152), втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність (ч. 1 статті 304) Кримінального кодексу України.

"Все буде детально перевірено, ретельно встановлено ступінь вини кожної особи та відповідно кожен понесе відповідальність у міру того, що він зробив", - підсумували в пресслужбі поліції Полтавщини.

EXMO affiliate program