На рахунку – 17 підбитих танків: бійці ЗСУ розповіли, як "полюють" на техніку окупантів. Відео

29 июля 2022 г. в 09:00

Воїни протитанкового підрозділу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України розповіли, що "полюють" на техніку окупантів командою. Завдяки злагодженим діям на рахунку наших захисників уже 29 одиниць підбитої російської бронетехніки.

Відповідне відео опублікувало Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Командир протитанкового підрозділу 80-ї бригади уточнив, що з 29 одиниць знищеної техніки – 17 танків, а решта БМП, БМД та БТРи.

"Працювали загалом по живій силі, по техніці не було змоги працювати, оскільки вона дуже рідко виїжджає. Робота зі "Стугною" – це колективна робота, вона передбачає взаємодію між всіма учасниками розрахунку, і розкладання, і складання "Стугни". "Стугністи" не працюють як артилерія далеко позаду", – зазначив він.

Український захисник також наголосив, що максимальне ураження цілі у протитанкістів було здійснено на відстані 5300 м, що значно перевищує ефективну максимальну дальність стрільби ПТРК.

Крім того, протитанкіст розповів про те, як на їхню бойову позицію вийшло ДРГ противника, а дистанція між ними сягала всього 10-15 м. Тоді відбувся вогневий контакт, унаслідок якого значна частина росіян дістала поранення та змушена була відступити.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program