“На штурм з лопатами”: у РФ почастішали скарги від мобілізованих, але їх все одно відправляють на забій (ВІДЕО)

4 марта 2023 г. в 18:50

Останні кілька місяців у соцмережах знову почали з’являтися відео, де російські мобілізовані скаржаться, що їх кидають на передову без підготовки та підкріплення. Свої звернення адресують президенту Володимиру Путіну, міністру оборони Сергію Шойгу, губернаторам, передає uatv.ua.

Мобілізовані з Іркутської області наприкінці січня записали відео, в якому поскаржилися, що замість служби у теробороні з них зробили штурмовиків. Попри те, що в їхньому підрозділі середній вік чоловіків 35-40 років. І багато з них страждають на хронічні захворювання, мають зайву вагу. Мобілізовані звернулися, щоб уникнути невиправданих масових втрат.

“Важко уявити, як такий підрозділ зможе виконувати бойові завдання, пов’язані зі штурмом. Протягом усього часу підготовки нас навчали охороняти будинки, мости, нести службу на блокпостах. А за тиждень у новому підрозділі хочуть зробити з нас штурмовиків”, — заявляють росіяни.

Через місяць військовослужбовці полку 1439 виклали нове відеозвернення. Розповіли, що ситуація не змінилася. Їх, як і раніше, кидають на штурм.

“Прямо командування каже, що ми всі — витратний матеріал. І єдиний шанс повернутися додому — це отримати поранення. До нас уже були звернення з другого батальйону полку 1439. Зараз цей батальйон практично повністю знищений”, — заявили мобілізовані.

На штурм бійці тероборони, за їхніми словами, йдуть з лопатами. Без підтримки артилерії, саперів, зв’язківців та розвідки. Це зрештою призводить до величезних втрат.

Командування вже вшосте заповнює свій штат з листопада місяця новими мобілізованими. Що свідчить про некомпетентність вищого командування та всієї ланки.

Бійців переведуть на місце служби. Пообіцяв губернатор Іркутської області у своєму Telegram-каналі 26 лютого. За два дні непідготовлених мобілізованих відправили на штурм Авдіївського укріпрайону під Донецьком. Там майже весь полк було знищено.

“Мій віддзвонився — уламкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не лишилося. Відомо поки що лише про двох поранених, інші або загинули, або кинуті там у важкому становищі. Йому дадуть лише тиждень! Потім знову кинуть “на передок”, — заявила Світлана, дружина мобілізованого в інтерв’ю “Сибирь.Реалии”.

Мобілізовані в батальйон тероборони 1843 з Серпухова виклали в соцмережі звернення, в якому розповіли, що вони зазнають великих втрат в Україні.

“Ми були кинуті на штурм бетонного укріпрайону ЗСУ, маючи при собі стрілецьку зброю та лопати. Внаслідок чого це стало бійнею для нас. Ми зазнали втрат убитими та пораненими. Ми не були підготовлені до штурму”, — сказали російські окупанти.

Влада не заохочує мобілізованих, які звертаються по допомогу. Їхні дружини на умовах анонімності розповідають російським виданням, що чим більше вони говорять про проблеми, тим більше їх стає.

“Їх залякують, загрожують карним терміном, відбирають телефони. Багато рот розкидали, щоб припинити спілкування. Не хочете йти в бій гарматним м’ясом, тоді митися, прати вам не буде де. Відключають світло та воду”, — розповіла дружина мобілізованого в інтерв’ю “Люди Байкала”.

Нині в Україні російська армія зазнає величезних втрат. І вже гинуть переважно росіяни, які були мобілізовані восени 2022 року.

EXMO affiliate program