На Сумщині викрадачі лісу вбили та закопали чоловіка, який видав їх поліції

31 мая 2021 г. в 09:14

Нагадаємо, подія сталася близько двох місяців тому.

Співробітники поліції встановили причетність місцевого жителя до вбивства 37-річного шосткинця, якого майже місяць розшукувала вся поліція області як безвісті зниклого. Підозрюваний, разом з двома спільниками, вивіз потерпілого в ліс, вбив його, а щоб приховати злочин – тіло закопали.

За даними слідства, троє місцевих жителів, за попередньою змовою, в прибережній захисній смузі річки Івотка в березні 2021 року без відповідного дозволу незаконно зрубали 62 дерева породи «вільха». Відповідно до висновку експертизи протиправними діями підозрюваних заподіяно збитки навколишньому природному середовищу на суму майже 400 тис. грн.

До перевезення незаконно зрубаних дерев чоловіки залучили іще одного місцевого жителя. Коли його зупинили працівники поліції, чоловік надав свідчення правоохоронцям, вказавши хто саме його найняв для перевезення деревини. Вже 27 березня 2021 року підозрювані вивезли цього чоловіка за місто, щоб переконати не співпрацювати з правоохоронцями. Під час спілкування один із них дістав із багажника авто сокиру, якою тричі вдарив потерпілого. 37-річний чоловік помер на місці події. Тіло загиблого закопали в лісосмузі. Лише через місяць правоохоронцям вдалось встановити обставини зникнення свідка та викрити осіб, причетних до вчинення злочину.

Відтак, окрім незаконного порубу лісу, один із чоловіків відповідатиме ще й за умисне вбивство, двом іншим громадянам інкриміновано приховування злочину.

За матеріалами ВК ГУНП у Сумській області

magnolia-tv.com

EXMO affiliate program