На Тернопільщині готуються розгортати ліжкомісця «другої хвилі» через зростання захворюваності на COVID-19 (Відео)

15 августа 2020 г. в 14:30

У регіоні фіксують зростання кількості інфікованих COVID-19. Тому готуються розгортати ліжкомісця “другої хвилі”, інформує Суспільне.

Сьогодні найбільш завантажені Тернопільська лікарня швидкої допомоги та лікувальні заклади у Чортківському, Збаразькому та Бережанському районах, – повідомив у програмі “Тема дня” на телеканалі Суспільне Тернопіль начальник управління охорони здоров’я області Володимир Богайчук.

За його словами, наразі на стаціонарному лікуванні перебуває 161 пацієнт, 30 з них – на кисневих концентраторах і апаратах штучної вентиляції легень.

“Ми намагаємося надати медичну допомогу амбулаторно. Якщо хворому стає гірше, то його госпіталізують в районну лікарню. У випадку, коли там не справляються, то транспортують інфікованого в заклад третинного рівня. Нам важливо зменшити кількість госпіталізованих у лікарнях. Якщо будуть переповнені стаціонарні відділення, то лікарі не зможуть вчасно надати кваліфіковану допомогу. Тому ми готуємося розгортати ліжкомісця “другої хвилі”, – розповів Богайчук.

На Тернопільщині рівень заповненості лікарень хворими на COVID-19 становить 41,9%, в обласному центрі – 64,1%.

Дивіться докладніше у відео Суспільне Тернопіль:

7days-ua.com

EXMO affiliate program