На Волині немовля впало у кому після щеплення (Відео)

7 августа 2020 г. в 19:23

У Луцькому пологовому будинку хлопчик, який народився шість днів тому, впав у кому через дві години після щеплення від гепатиту В. Зараз він в реанімації – стан важкий.

Медики припускають, що це пов'язано з важким перебігом вагітності його матері. Жінка також перехворіла СOVID-19.

Батько стверджує, що хлопчик був здоровим і вже 4 серпня породілля з малюком мали виписувати. Проте 3 серпня дитині зробили щеплення від гепатиту В, а через кілька годин він почав задихатися.

Зі свого боку медики проблему зі здоров'ям дитини, серед іншого, бачать і в тому, що мама під час вагітності перехворіла коронавірусом.

"Складний сам перебіг вагітності. Мама перенесла серйозне захворювання COVID-19. Щеплення було зроблене о 13:00, а погіршення відбулося о 18:00. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладнення було від перебігу вагітності і захворювання жінки під час вагітності", – запевнила заступник директора з неонатології пологового будинку Олена Курак.

Її думку поділяє і заступник гендиректора Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання з неонатології Оксана Чопко, відзначаючи, що погіршення стану новонародженої дитини пов'язано зі складним перебігом вагітності жінки.

"Хлопчик має ознаки ураження центральної нервової системи, обумовленого кисневим голодуванням. На тому тлі розвинувся набряк головного мозку і судомний синдром. Зараз завдяки лікуванню судом немає, але дитина ще залишається на штучній вентиляції легенів і протисудомні ще отримує" , – сказала Чопко.

Однак батько хлопчика переконаний – причиною нещастя з його сином є саме вакцина від гепатиту В і халатність медиків. Чоловік звернувся до правоохоронців, щоб ті розслідували інцидент.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program