На Закарпатті відкрили автомобільний міст на міжнародній трасі, який "будували" 15 років (Відео)

17 ноября 2020 г. в 17:40

На дорозі державного значення Н-09 в смт Буштино, Закарпатської області, після 15-річного простою завершили проєкт будівництва мостового переходу.

Випробовування переправи відбулися минулого тижнів, зазначає видання "Закарпаття онлайн".

Міст, який поєднував береги річки Теребля став аварійним після повені 2006 року, тоді були виділені кошти на побудову нової переправи, але після проведення основних робіт будівництво зупинилось. У 2013 році об'єкт "заморозили", попри те, що старий автомобільний міст щоразу підтоплювало при кожній наступній повені, які ще більше руйнували його. П'ять місяців тому були виділені кошти на завершення будівництва. Нині міст 169 м у довжину та 10,5 м у ширину, півтораметрові тротуари з огорожами й перилами по обидва боки.

«Це, здається, перший за останні 20 років об’єкт протяжністю більше 150 м, який з’єднує дві області: фактично це напрямок Н-09 з Івано-Франківською областю, що якраз і був перенавантажений через старий 70-річний міст, який зараз необхідно демонтувати», – заявив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров під час відкриття Буштинського мосту.

tsn.ua

EXMO affiliate program