На Запоріжжі старшокласники витягли з води і відкачали 9-річного хлопця, який уже не дихав (відео)

20 мая 2019 г. в 10:40

У воду його зіштовхнув інший школяр, який утік і лишив малюка тонути.

На Запоріжжі підлітки На Запоріжжі підлітки врятували 9-річного хлопчика, який тонув у ставку На Запоріжжі підлітки врятували 9-річного хлопчика, який тонув у ставку врятували 9-річного хлопчика, який упав у воду на місцевому ставку. Старшокласники, що відпочивали на іншому березі, кинулися його на поміч і перепливли водойму, щоби витягти хлопчика, ідеться в сюжеті ТСН.

Те, що звичайний відпочинок на ставку стане для них екстремальним, ці хлопці навіть не думали. Того дня друзі пішли скупатись, аж раптом почули несамовиті крики на іншому березі водойми. "Почали кричати: допоможіть! І там руки вгору з води. Ну, Кирило стрибнув перший, а далі всі решта", - кажуть хлопці. 9-річна дитина, яку вони витягли з води, вже не дихала. Поки одні друзі пояснювали диспетчерам швидкої, як доїхати до водойми, інші намагалися реанімувати потерпілого.

10-класник Вадим був на курсах із першої медичної допомоги, тому знав, що робити. "Почав робити непрямий масаж серця, серце почало заводитися. І ми перегорнули його на живіт, щоби вода з нього виходила", - розповів учень школи №3 м. Дніпрорудний Вадим Сухенко. "Ми зрозуміли, що швидка сюди не доїде, тут немає заїзду. Ми понесли його до гаражів. Несли його на руках, розмовляли із ним, щоби він не заснув – думали, помре", - пригадує студент Дніпрорудненського індустріального технікуму Сергій Юдін.

Бабуся врятованого розповіла, що того дня малий одразу після школи пішов гуляти з братом, але згодом старші діти підмовили хлопців прогулятися на ставок. Там один із бешкетників штовхнув із містка 9-річного Микиту. "Він сам не пішов у воду, його штовхнув хлопчик із містка. Ну, вчора прибігла мама, вся в сльозах, в істериці – чому до нас поліція приходила", - каже бабуся Галина Хасянова. Коли винуватець інциденту побачив, що накоїв, то втік, лишивши молодшого товариша тонути.

Медики кажуть, що старшокласники фактично витягли малого з того світу, бо лікарі швидкої врятувати хлопчину вже б не встигли. "З урахуванням температури і часу доїзду, це була б уже біологічна смерть. Якби до п’яти хвилин – ще клінічна смерть. Після – вже непоправні наслідки в організмі відбуваються", - розповів старший фельдшер бригади Дніпрорудненської швидкої медичної допомоги Віктор Мохонько. Оперативні та правильні дії рятівників уже відзначили медики та вчителі, а у всіх навчальних закладах містечка напередодні канікул проведуть додаткові бесіди з дітьми щодо безпеки перебування на воді.

EXMO affiliate program