На Житомирщині під льодом загинув чоловік, який кинувся рятувати іншого

19 января 2021 г. в 11:50

У Житомирській області на сільському ставку рятувальники дістали тіло загиблого чоловіка, його товариша врятували очевидці. Про це повідомили у обласному управлінні ДСНС.

"16 січня о 13:46 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога у пошуку людини, яка провалилася під лід у с. Веселка Любарського району. На місці події стало відомо, що двоє чоловіків - 40-річний житель Житомира та 47-річний мешканець с. Михайлівка Любарського району - вирішили навпростець перейти замерзлий ставок. Проте посередині водойми, де проходить русло, лід був затонкий. Під одним із чоловіків пішли тріщини і він провалився у воду. Інший одразу кинувся на допомогу, однак і його спіткала та ж участь. Чоловіки, опинившись у крижаній воді, почали кликати на допомогу", - йдеться у повідомленні пресслужби ДСНС.

У цей момент їх побачили люди, що проїжджали дорогою повз ставок, і кинулися на поміч. Вони змогли дістати з водойми лише житомирянина, який провалився першим і зміг триматися на поверхні води завдяки термічному костюму. 47-річного селянина, який швидко зник під льодом, врятувати не вдалося.

Бійцям ДСНС, яких викликали на місце події, довелося діставати тіло потопельника на відстані близько 100 м від берега, застосувавши для пошукових робіт човен та спецзасоби. А врятований потерпілий після огляду медиків від подальшої госпіталізації відмовився.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program