На Житомирщині поліцейські жорстко побили племінника дипломата: керівника місцевої поліції усунули з посади

22 января 2021 г. в 07:20

Керівника Малинського відділення поліції Житомирської області усунули від посади, а працівників групи реагування — від виконання службових обов’язків на час перевірки інформації про побиття поліцейськими двох юнаків.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Службове розслідування розпочато після повідомлення у соцмережах щодо «можливих неправомірних дій поліцейських 14 січня у Малинському районі».

Йдеться про пост співробітника Міністерства закордонних справ України Дениса Сєніка, який заявив, що його 18-річного племінника Арсена та його друга побили поліцейські, щоб вони зізналися у викраденні автомобіля.

За його словами, 14 січня на юнаків напали близько десяти осіб, які звинуватили їх у викраденні автомобіля Mazda. Вони били хлопців по голові та животу кулаками і ногами, вимагаючи «по 3 тисячі баксів». Один з нападників представився працівником поліції під прикриттям.

«Через 5 хвилин з’явився автомобіль поліції з логотипами, з якого вийшли два поліцейських у формі. Молодий поліцейський підійшов до Арсена, коли той був на землі, витягнув пістолет, звів курок, притулив пістолет до чола і натиснув на гачок. Пістолет не був заряджений», — розповів Денис Сєнік.

Після того поліцейський вдарив Арсена пістолетом та ногою в голову, обох постраждалих повезли в Малинське відділення поліції, де від них вимагали зізнатися у викраденні автомобіля, розповів дипломат. Хлопців відпустили після чотирьох години утримування.

У поліції повідомили, що інцидент з викраденням Mazda-323 дійсно був. Під час розшуку автомобіля поліцейські побачили у лісовому масиві власника викраденої автівки, його знайомих, а також двох юнаків, яких вони звинувачували у причетності до викрадення авто.

«Відтак хлопців доставили до відділення поліції для перевірки усіх обставин. Після з’ясування необхідних відомостей їх відпустили», — розповіли в поліції.

Після початку службової перевірки у діях поліцейських виявили низку порушень, повідомили у поліції.

«Відтак 21 січня відповідним наказом начальника ГУНП керівник підрозділу усунутий із посади, працівники групи реагування відсторонені від виконання службових обов’язків до завершення перевірки та прийняття кінцевого рішення», — заявили у поліції та принесли вибачення юнакам.

Після завершення службового розслідування будуть прийняті відповідні кадрові рішення та щодо притягнення керівників до дисциплінарної відповідальності.

nv.ua

EXMO affiliate program