"Найбезпечніший на планеті": росЗМІ розсекретили "оборону" Кримського моста

24 февраля 2019 г. в 01:15

Росія створила надійну оборону Кримського моста за допомогою супутників, авіації, протиракетної системи та іншої військової техніки.

Це стверджується в матеріалі "Дни.ру", причому причиною підвищеної готовності названі "часті заяви Києва про необхідність атакувати переправу". Система захисту ініційована нібито "для запобігання подібних інцидентів".

Оборона, як підкреслюється у статті, має кілька складових: повітряно-космічну, сухопутну, морську і підводну. Керченський міст при цьому називають найбезпечнішим мостом на планеті.

"Із космосу за Кримським мостом спостерігають супутники, а в небі несуть чергування авіаційні групи Південного військового округу і Чорноморського флоту. Військовослужбовці охороняють обидві боки переправи", — сказано в матеріалі.

Також підкреслюється, що поблизу споруди розміщено протиракетну систему С-400 "Тріумф", призначену для захисту найважливіших об'єктів інфраструктури. Комплекс, за словами росЗМІ, "не пропустить ні крилаті, ні балістичні ракети".

"Захист від повітряної атаки забезпечує і ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1", призначений для оборони об'єктів військового та промислового призначення від високоточних крилатих ракет, а також літаків і вертольотів", — продовжили журналісти.

Крім того, для постійного моніторингу та всебічного контролю за ситуацією у Кримського моста функціонують загоризонтної радіолокаційна станція "Соняшник", а також система попередження про ракетний напад "Воронеж".

Обозреватель

EXMO affiliate program