Найслабше місце армії РФ. Який прорахунок зробили росіяни перед війною проти України — ексміністр оборони (відео)

26 июля 2022 г. в 07:40

Колишній міністр оборони України та голова Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк в інтерв'ю Радіо НВ розповів про прорахунок, який зробили росіяни перед війною проти України.

Він наголосив, що Росія не готувалася до того, що війна буде настільки довгою, якою вона виявилась.

«Також ми знаємо те, що кожна система, зокрема армійська, настільки сильна, наскільки сильна її найслабша ланка. Яка найслабша ланка у росіян? Це, звичайно, керівний і особовий склад. Вони не готували офіцерський, особовий склад до такої масштабної війни, вони не очікували таких серйозних втрат, які у них були. Тепер у них недокомплект підрозділів, це ми точно знаємо», — розповів Загороднюк.

Колишній міністр оборони пояснив, що через це Росія «сколочує підрозділи» із залишків інших та сильно покладається на найманців, багато з яких тікають, коли потрапляють під вогонь українських військ. Через це доводиться постійно шукати нових.

«Але головна проблема в тому, що вони при цьому не можуть замінити офіцерський склад, тому що просто так, з вулиці, його не наймеш. Ті офіцери, яких підтягують з резервних підрозділів, не мають бойового досвіду, вчаться вже по ходу», — зазначив також Загороднюк.

За його словами, зрештою, це призводить до того, що у Росії немає «тих спроможностей, які є на папері» у боєздатному вигляді і вона не може «підтримувати одночасно роботу на більше ніж одному операційному напрямку».

нв

EXMO affiliate program