Нардеп назвав прізвища агроолігархів, які хочуть перетворити українські чорноземи на товар (Відео)

23 апреля 2017 г. в 11:58

Нардеп Олексій Мушак з БПП та його родич Андрій Веревський, найбільший агроолігарх України, зацікавлені у тому, щоб в Україні запрацював ринок земель сільськогосподарського призначення.

Гість програми запевнив, що Радикальна партія України не голосуватиме за те, щоб сільськогосподарські землі в Україні перетворились на товар.

«Ми були і залишаємося принциповими противниками ринку землі. Понад те, членами нашої фракції ініційовано і зібрано 175 підписів у парламенті, щоб закріпити у Конституції України сільгоспустрій за фермерством. У нас в Конституції слово «фермер» не згадується», – каже народний обранець.

Гість програми також назвав тих, хто ініціює ринок сільськогосподарських земель, крім МВФ.

«Є такий колега Олексій Мушак з БПП. Він подав до Конституційного суду, бо розуміє, що голосів у парламенті немає. Він є прямим родичем Андрія Веревського, найбільшого агроолігарха нашої країни. Це група «Kernel Holding». Я стверджую, що діють вони, запроваджуючи цей ринок, в інтересах подібних та закордонних «кернелів», – заявив Ігор Мосійчук (нагадаємо, народний депутат від фракції БПП Олексій Мушак вніс до КСУ подання 55 народних депутатів щодо визнання неконституційним мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення).

Ігор Мосійчук додав, що зараз багато політиків говорять про те, що вони проти запровадження ринку сільськогосподарських земель.

«Та ж Тимошенко нині ініціює референдум (щодо продажу земель сільськогосподарського призначення. – Ред.), а 2008 року пропонувала продавати землю іноземним державам!», – обурився гість програми.

zik.ua

EXMO affiliate program