Нардеп В'ятрович пояснив, чому Україна має бути готовою до військового вторгнення РФ (Відео)

13 апреля 2021 г. в 23:00

З раціональної точки зору Росія не зацікавлена розпочинати широкомасштабну війну проти України, але розслаблятися не варто. Таку думку у коментарі ASPI news висловив нардеп із "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович.

Концентрація російських військ на українському кордоні змушує замислюватись про можливість широкомаштабного вторгнення країни-агресора. На думку нардепа В'ятровича, така поведінка РФ може означати лише "загравання м'язами", втім, спрогнозувати її подальшу поведінку складно.

"Я історик, і знаю, що Росія – дуже ірраціональна країна. З раціональної точки зору вона не зацікавлена у широкомасштабній війні проти України, тому що з раціональної точки зору вона її ніколи не виграє, але погрузне надовго. Але це ірраціональна країна, якою керують ірраціональні керівники, тому ми не маємо жодного права розслаблятися. Ми живемо по сусідству із шаленим ведмедем, який може зробити будь-що", – попередив він.

В'ятрович зауважив – не впевнений, що зараз Україна готова до військового вторгнення Росії, адже фактично два роки українська держава в обличчі її очільника переконувала у можливості домовитись, "зійтись посередині" та знайти мир в очах Путіна. В той же час, протягом двох років скорочувалось українське військо та витрати на збройні сили України, тож тепер необхідно докласти максимум зусиль, щоб перепідготуватися.

В'ятрович зазначив, що, судячи із публічних заяв, у Зеленського відбулася певна трансформація розуміння ситуації на Сході, втім, варто звертати увагу на його дії.

"Я хочу побачити, чи будуть ініційовані президентом якісь кроки щодо посилення українського війська, можливо, навіть перегляду бюджету на його зміцнення. Поки що цього немає, ми маємо тільки заяви, які свідчать про те, що Зеленський нібито повертає собі усвідомлення, що Росія – небезпечний сусід і вірити у її умиротворення є марним", – поділився міркуваннями нардеп.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program