Наслідки рішення КСУ можуть мати світовий резонанс для України — Зеленський терміново скликає РНБО (Відео)

29 октября 2020 г. в 16:58

Через рішення Конституційного суду України про визнання незаконними низки антикорупційних норм Володимир Зеленський скликає термінове засідання Ради нацбезпеки і оборони України.

Про це повідомляє сайт Президента України.

Як ідеться в повідомленні, засідання РНБО відбуватиметься в закритому для преси режимі. В ході засідання члени Ради нацбезпеки мають намір обговоритИ, як максимально швидко розробити нові антикорупційні законопроєкти, щоб подати їх на затвердження парламенту.

“Необхідні законопроекти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані й подані Главою держави до Верховної Ради як невідкладні”, – повідомляє сайт Глави української держави.

Рішення Конституційного суду України про скасування антикорупційних норм в українському законодавстві загрожує гігантським кроком назад на шляху Євроінтеграції України, вважають експерти.

“Створення антикорупційної системи було не тільки умовою безвізу. Рішення КСУ – це може бути взагалі перегляд всього формату співпраці МВФ з Україною, це можуть бути значно глибші процеси”, – застеріг екс-глава МЗС України Павло Коімкін.

Більше подробиць про наслідки резонансного рішення КСУ – у сюжеті 5 каналу.

president.gov.ua

EXMO affiliate program