Наступ на Вугледар: "ударний кулак" росіян втратив боєздатність, – "Інфоспротив" (відео)

8 февраля 2023 г. в 23:00

Тихоокеанські морпіхи, мотострілки та найманці приватної військової кампанії "Патріот" Сергія Шойгу: рф сконцентрувала на Вугледарському напрямку на Донеччині потужний "ударний кулак" для штурмових дій. Однак "елітні" російські підрозділи після зустрічі з ЗСУ втратили боєздатність і значну кількість бронетехніки.

Наслідки "великого наступу" росіян під Вугледаром на Донеччині станом на 8 лютого прокоментував OSINT-аналітик та військовослужбовець ЗСУ, який працює у Твітері під псевдонімом Tatarigami_UA.

"Одна з російських колон, знищена під Вугледаром 6 лютого: було декілька груп, які намагалися прорватися з однаковими результатами. Є також довше відео "наступу", яке, сподіваємося, також буде оприлюднене незабаром", – зазначив оглядач.

Ситуацію на Вугледарському напрямку детальніше розібрав у своїй авторській колонці військово-політичний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він зауважив, що рф зібрала на цій ділянці на Донеччині потужне ударне угрупування, яке не змогло скористатися чисельною перевагою й де-факто втратило боєздатність.

Він нагадав, що на штурм Вугледару були відправлені підрозділи 42-ї МСД 58-ї ЗВА, 40-ї та 155-ї МП ТОФ і 136 МСБр ЗС рф, з резервом батальйонів 37-ї, 36-ї МСБр та ПВК "Патріот". Саме з приватної військової кампанії Шойгу росіяни планували зробити "зірку" захоплення Вугледара, щоб "утерти носа" Пригожину.

"В загальному, сталося все через одне місце, оскільки тактика окупантів не змінилася з листопадового суїцидного ривка на Вугледар. За час одного зі штурмів Углядачі росіяни втратили три десятки ББМ, переважно БМП-1/2 і МТ-ЛБ тільки на марші. Тобто, навіть не досягнувши лінії зіткнення. Практично всі підрозділи, які брали участь у новій спробі захопити Вугледар, утратили свою дієздатність і потребують виведення у тил для відновлення", – зазначив Коваленко.

Водночас, аналітик прогнозує, що окупанти здійснять на цьому відтинку й "спробу №3", але пізніше – вичікуватимуть, доки коли в "елітну" морську піхоту не підвезуть нових мобілізованих.

Нагадаємо, росіяни провалили черговий "великий наступ" на Донеччині: близько трьох десятків одиниць ворожої бронетехніки безповоротно втрачено під Вугледаром.

стопкор

EXMO affiliate program