"Наступ ЗСУ вже почався": скільки Херсону чекати на визволення – генерал Мрченко (відео)

16 июня 2022 г. в 23:08

Херсон – це Україна!

У програмі "Час: Online" з Марією Скібінською на "5 каналі" генерал-майор Дмитро Марченко розповів, скільки ще Херсону чекати на визволення від скаженої русні й наскільки швидким може бути наступ ЗСУ.

"Треба трошечки почекати. Наскільки мені відомо, наступ уже почався. Так, він не буде такими швидкими темпами, як би нам хотілося. Але не буде так довго, як дехто думає. Не роки – це точно. У нас є чим, у нас є бажання. Нам просто потрібна підтримка. Я розумію херсонців, вони стомилися, дуже тяжко. Військові теж втомилися, їм теж тяжко – але ніхто не відмовляється від визволення Херсону. Херсон – це Україна, і він буде Україною", – наголосив український офіцер.

Він також пояснив, чому наступ ЗСУ на Херсон не може бути швидким.

"Чому ми не можемо швидко це зробити? У нас є принцип: ми не стріляємо по цивільних містах, по цивільних людях. Якщо б ми це робили, наш наступ був би в рази скорішим. Але це зрозумів ворог. Якщо раніше він ішов по дорогах і по полях, і ми там із ним дуже добре розбиралися, то зараз він розуміє, він заходить у міста, ставить танки між цивільними домівками, не випускають цивільних людей – а це дуже сильно загальмовує наші заплановані дії", – пояснив генерал-майор.

Він також відповів на запитання глядачів про те, чи можна було б відрізати російське угруповання на правому березі Дніпра біля Херсона від ліній постачання і знищити, не давши піти через Нову Каховку за Дніпро:

"Звісно, можна все. Можна це зробити, але ви ж розумієте, що нас потрібен Херсон не по річку, а він нас потрібен увесь. І якщо ми щось почнемо "обрізати", ми самі собі перекриємо шлях для просування в сторону Генічеська й решти міст".

Дивіться повний випуск "Час: Online" (від 15 червня) із генерал-майором Дмитром Марченком:

5
EXMO affiliate program