Нацбанк України виводить з обігу частину грошей (Відео)

28 сентября 2020 г. в 12:49

Із 1 жовтня в Україні перестають бути грошима монети 25 копійок та паперові гривні, надруковані до 2003-го року.

Про такий черговий етап у вдосконаленні банкнотно-монетного ряду гривні задля спрощення готівкових розрахунків повідомив Національний банк України.

Як і деться в повідомленні, із 1 жовтня з готівкового обігу в Україні вилучають 25 копійок, оскільки раніше НБУ вилучив з обігу дрібніші монети, що були розмінними для 25-ти копійок. Монети номіналом 25 копійок, за повідомленням НБУ, можна буде обміняти в банках на гривні більшого номіналу ще впродовж трьох років.

Також, проінформували в Нацбанку, з 1 жовтня в Україні перестають бути грошима банкноти, випущені до 2003 року. Таких гривень в обігу в Україні, за даними Нацбанку, залишилось менше 2%.

“Громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, на монети та банкноти інших номіналів і зразків упродовж наступних трьох років:

в усіх українських банках – упродовж одного року з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2021 року включно;

у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) – упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2023 року включно”, – заявили в НБУ.

7days-ua.com

EXMO affiliate program