Навіть росіяни висміюють: пропаганда Кремля "посипалася" після подій на Бєлгородщині (відео)

26 мая 2023 г. в 14:00

Інформаційно Росія виявилася зовсім непідготовленою до подій, які почалися 22 травня у Бєлгородській області. Пропагандистська машина Кремля сильна лише тоді, коли все йде контрольовано й у запланованому за декілька днів режимі.

Про це 24tv.ua розповів керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко. Він зазначив, що у разі форс-мажору російська пропаганда "пливе" і стає безсильною.

Пропаганда посипалась

Російська пропаганда зовсім не готова до нестандартних ситуацій. Яскравий приклад тому наступ російських добровольців, харківський прорив ЗСУ та багато інших подій, які мають негативні наслідки для Росії.

В цей момент інформаційна машина починає пливти,– зазначив Денисенко.

Коли бійці РДК та легіону "Свобода Росії" 22 травня перетнули російський кордон, в інформаційному просторі Росії настала тиша. Пропагандистам заборонили "висвітлювати" ці події.

Однак згодом новини почали пробивалися і, судячи з усього, було прийняте рішення говорити, бо приховати інформацію далі неможливо. У російської пропаганди не було меседжів, розуміння і налагоджених процесів.

"Вони навіть не вигадували хлопчика Фьодора, як це було минулого разу. Який спочатку був дівчинкою, тоді хлопчиком, а потім врятував ціле село", – сказав керівник Українського інституту майбутнього.