Не дожив 7 днів до 25-річчя: у мережу потрапив останній бій молодого захисника України під Бахмутом. Відео

25 мая 2023 г. в 18:37

Захищаючи Україну, віддав життя молодий воїн із Іванкова на Київщині Іван Горенок, який воював у лавах 24 окремого штурмового батальйону "Айдар". Захисник не дожив сім днів до 25-річчя.

Останній бій воїна 17 травня під Бахмутом потрапив на відео. Його опублікував один із українських Telegram-каналів.

"Родом з Іванкова, з початку вторгнення кинувся в перших рядах добровольцем захищати країну... Щирі співчуття всім рідним та близьким. Вічна слава та пам'ять, брате", – зазначено у повідомленні.

Лише тиждень молодий воїн не дожив до дня народження.

"Загинув мій улюблений синочок під Бахмутом, Горенок Іван Віталійович. 24 ОШБ "Айдар". Синочку, ти рівно тиждень не дожив до свого 25-ліття... Це невимовний біль для всіх нас. Спочивай з миром. Тепер тобі не холодно, не страшно і не боляче... Немов по живому розірвали грудну клітку і вирвали серце, рашисти прокляті", – написала мама Героя Олена Горенок.

Автори каналу також опублікували фрагмент бою на Бахмутському напрямку, який, запевняють вони, став останнім боєм Івана Горенка.

"На відео останній бій (не він знімає, але бере участь у ньому) нашого Захисника Горенка Івана Віталійовича, бійця 24 ОШБ Айдар, якого 17 травня не стало під Бахмутом", – пишуть вони.

Мама загиблого воїна в місцевій групі у соцмережі також опублікувала кадри з останнім боєм свого сина.

"Мій син загинув 17 числа, ті, хто вижили, виклали відео його останнього бою... Годинник, який мені передали (єдина річ), зупинився на часі 14:09... Я хочу, щоб ви всі, хто викладає відео з гульками, танцями. .і.т.д., побачили, яку ціну за це платять... Щоб ви запам'ятали, що коли ви веселитесь на публіку, тисячі матерів тихо помирають разом зі своїми дітьми. Слава вам, Герої, вічна Слава" – написала Олена Горенок.

Побратими запам'ятають Івана "Гирю" Горенка природженим воїном, котрий ніколи не відступав.

"Брат був справжнім бійцем і прикладом! Жодного разу не давав задню і йшов поряд. Загинув "Гиря" в результаті артилерійського обстрілу після завершення штурму... контузія внутрішніх органів", – говорять про Героя побратими.

obozrevatel.com

EXMO affiliate program