Не хочуть ні грошей, ні пральних машин: вербування на війну в Україну в Оренбурзькій області закінчилося провалом. Відео

23 июля 2022 г. в 09:00

У Росії активно продовжується набір добровольців, які готові вирушити на війну в Україну. Однак в одному з населених пунктів Оренбурзької області вербування пішло не за планом – зі 100 потенційних учасників бойових дій жоден не погодився вирушити на фронт.

Росіян не змогли переконати ні обіцяні гроші, ні можливість "затрофеїти" в Україні побутову техніку. Відповідний аудіозапис на своїй сторінці у Facebook оприлюднив радник голови МВС України Антон Геращенко.

В оренбурзькому селі військовий комісар намагався переконати місцевих жителів воювати у складі батальйону "Яїк", провівши з ними бесіду з використанням цілої низки пропагандистських штампів: про "українських нацистів, що воюють з російським населенням Донбасу", "вітчизняну війну Росії з колективним Заходом", "англосаксів, що влаштували Третю світову війну," та інше.

Говорив він і про те, що краще нехай підуть воювати дорослі досвідчені чоловіки, ніж "діти", яких він туди відправив.

Військком також заявив, що Захід нібито хоче знищити 100 мільйонів населення РФ, а росіян, що залишаться, змусити працювати на свердловинах із видобутку нафти й газу.

За участь у війні мешканцям Оренбурзької області обіцяли такі зарплати: за місячну підготовку майбутніх "смертників" на полігоні – 40 тисяч рублів. Після переходу кордону України обіцяють 160 тисяч рублів, а за безпосередню участь у бойових діях – уже 200 тисяч рублів і навіть більше.

Однак ні обіцяні гроші, ні полум'яна промова співробітника військкомату не мали ефекту на росіян – жоден із присутніх на зустрічі не захотів поповнити лави окупантів. А один із них навіть перебив військкома, вигукнувши, що його знайомому, який записався у добровольці, не видали жодного спорядження, окрім каски часів Другої світової.

"Ось так ганебно-провально йде вербування найманців-смертників до лав армії ґвалтівників, убивць і мародерів.

І навіть можливість "прибарахлитися" пралкою, холодильником та іншою побутовою технікою в Україні вже не спокушає", – пише Геращенко.

Він зазначив, що цей аудіозапис – це вирок усьому режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Росія почала набирати добровольців для участі у війні проти України в усіх 85 суб'єктах федерації. З них буде сформовано окремі батальйони.

обозреватель

EXMO affiliate program