Не хотіли жодної інформації, просто били, — Лубінець про тортури українців в окупованому Херсоні (ВІДЕО)

20 ноября 2022 г. в 17:00

Російські окупанти кілька днів поспіль могли бити людину, а потім змушували зізнаватися в шпигунстві. Про це сьогодні, 19 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Не хотіли жодної інформації, вони просто били. Всі свідки кажуть: забирають з дому, забирають на вулиці, надягають мішок на голову, і ти не знаєш, куди тебе привозять. Людину кілька днів жорстко б’ють, використовують електричний струм і практично не ставлять запитань. Потім тобі дають трохи відновитися, знову виводять, прив’язують обов’язково. Це у них така процедура була: прив’язували до стільця пластиковими розв’язками й вже починали ставити запитання”, — розповів подробиці тортур українців російськими окупантами Дмитро Лубінець.

За його словами, окупанти звинувачували людей у тому, що вони нібито є шпигунами Збройних сил України.

“Якщо людина хоч щось починала говорити, її відразу починали бити. Знову ж таки, підключали машинку, яка дає електричний струм, причому підключали й до її обличчя, й до язика, й геніталій”, — повідомив омбудсмен з посиланням на постраждалих у час катувань.

Він додав, що з людей так знущалися, що вони готові не лише підписати будь-які “визнання”, а й померти, аби перестати зазнавати мук.

EXMO affiliate program