Не лише вілла Ахметова: журналісти показали розкішну закордонну нерухомість українських олігархів та посадовців (відео)

6 февраля 2020 г. в 10:48

Українці жваво обговорюють купівлю бізнесменом Рінатом Ахметовим розкішної вілли у Франції – він віддав за неї 200 мільйонів доларів. Втім, не один Ахметов полюбляє купувати розкішні будинки за кордоном. Серед багатіїв мати будинок подалі від України – вже традиція.

Журналісти проекту «Гроші» розповіли про елітну закордонну нерухомість українських бізнесменів, колишніх посадовців та депутатів.

Так, екс-президент Петро Порошенко давно має віллу на сонячному узбережжі Іспанії. За великим парканом ховаються чотири мільйони євро – витончена двоповерхова вілла на 1254 квадрати. Власний басейн, сад, скульптури. До моря – рукою подати. Порошенко купив її ще у 2008 році, зареєстрував на офшорну компанію. Як стверджується, час від часу туди навідується.

Полюбляють Іспанію і близькі партнери Порошенка – Олег Гладковський та Ігор Кононенко. Фігуранти гучних корупційних скандалів купили нерухомість неподалік.

Один з рекордсменів за кількістю нерухомості за кордоном – бізнесмен та депутат Вадим Новинський. Щоправда, він більше полюбляє Росію. Там родина володіє майже шістьма гектарами землі та п’ятьма квартирами загальною площею 996 квадратів. Їхня вартість в декларації Новинського не вказана.

Кум Путіна, депутат Віктор Медведчук також має нерухомість в Росії. Його донька Ірина має елітний будинок з видом на Білий дім в Москві. На неї оформлена п’ятикімнатна квартира в елітному ЖК «Паркхаус» в російській столиці. Вартість такої квартири – понад 150 млн рублів (майже 60 млн грн).

А ще вона має віллу в анексованій Ялті – просто в рекреаційній зоні. Білий розкішний палац і майже 7 гектарів території – це туди колись завітав сам Путін. Усюди мармур, дерево та золото.

Колишній міністр фінансів України Олександр Данилюк полюбляє Лондон. У 2017 році він купив там квартиру за 28 мільйонів гривень. Щоправда, звідки гроші – не зрозуміло, адже в декларації таких грошей в нього не було. Десь недалеко у своєму особняку проживає колишній керівник Нацбанку Валерія Гонтарєва.

А от олігарх-втікач Дмитро Фірташ надає перевагу Відню. У нього там шикарний палац в елітному кварталі.

Раніше ЗМІ повідомили, що український мільярдер Рінат Ахметов придбав будинок за 200 мільйонів євро в курортній зоні Французької Рів’єри. Продавцем виступила компанія Campari group. Це стало останнім поповненням його портфоліо нерухомості, яке включає також квартиру за 137 мільйонів фунтів стерлінгів у комплексі One Hyde Park у Лондоні.

Довідка, яка опинилася в руках журналістів Financial Times, говорить, що компанія Ахметова придбала маєток під назвою Villa Les Cedres у муніципалітеті Сен-Жан-Кап-Фера. Італійський виробник напоїв виставив цю нерухомість на продаж минулого року.

Маєток був збудований в 1870 році на узбережжі. Колись там була резиденція короля Бельгії Леопольда ІІ.

unian.ua

EXMO affiliate program