«Не має жодного сенсу». Арестович прокоментував необхідність загальної мобілізації під час війни (відео)

24 июня 2022 г. в 04:00

Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що українська влада не може забезпечити всіх призовників необхідним озброєнням. Також він вважає, що в Україні не потрібна загальна мобілізація.

«Вона не має жодного сенсу. Ми не зможемо озброїти багато людей, яких ми призвали. Мобілізація йде і зараз, висмикують людей. Та й добровольців вистачає. Запрошують — вони воюють. У мене ось двоє знайомих пішло лише цього тижня з ближнього кола. І потихеньку добирають офіцерів та солдатів певних спеціальностей, які потрібні. Не секрет, що у нас під рушницею десь 700 тис. Цю цифру називав президент. Це сили оборони. А важкого озброєння у нас — дай боже, щоби на 120 тис. було. Решта — це піхотинці. Там у кращому випадку автомат, гранатомет за спиною і таке інше. Тому їх простіше перекладати з цієї категорії, поповнюючи частини, які механізовані, серйозні, поповнюючи втрати, ніж смикати нових», — заявив Арестович у коментарі виданню Гордон.

Також радник Єрмака наголосив, що зараз формуються нові військові частини.

«Це теж не секрет. Тому залежно від постачання озброєнь беруться люди відповідних спеціальностей. А от так, щоб разово оголосити… Як сказав хтось із спікерів Генштабу, не чекайте на хвилі мобілізації. Тому що мобілізація йде безперервно, згідно із законом та наказом верховного головнокомандувача. Вона ведеться безперервно за категоріями, за окремими особами. Але такого, коли була хвилями: перші шість хвиль мобілізації, коли разовий масовий заклик — такого, я думаю, не буде. Поступово добиратиму людей», — сказав Арестович.

нв

EXMO affiliate program