Не змогли переконати: Митники конфіскували айфони "13 Pro Max" у людей, які купили їх для себе за кордоном

11 октября 2021 г. в 00:40

Інспектори митного посту "Лужанка", що на українсько-угорському кордоні поблизу Берегова, вилучили в туристів зі Львова вісім нових смартфонів iPhone 13 Pro Max 256 gb Gold, пише Depo.Закарпаття з посиланням на пресслужбу обласної митниці.

Четверо львів’ян поверталися в Україну з Австрії на автомобілі Audi S7 і обрали на митниці "зелений коридор". Однак при перевірці особистих речей митники знайшли в них вісім нових смартфонів iPhone 13 Pro Max 256 gb Gold загальною вартістю понад 670 тисяч гривень.

Кожна мобілка цієї марки і моделі коштує 1369 євро, тоді як, згідно з митним законодавством, одна людина може ввозити без декларування й оподаткування товар на суму до 500 євро. Туристи пояснили, що купили смартфони для власних потреб і показали чеки. Утім, митники вилучили незадекларований товар і склали протоколи про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України. Стаття передбачає штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, і конфіскацію цих товарів.

transkarpatia.net

EXMO affiliate program