Негайно вилучити з обігу: в енергетичних батончиках виявили небезпечну хімічну речовину

18 февраля 2021 г. в 23:19

В енергетичних батончиках, які виготовляє The Bar Factory BV, Duiven, виявили оксид етилену. Про це на сторінці в Facebook повідомило головне управління Госпотребслужби в Києві.

"Ця речовина була в насінні кунжуту, які експортувалося з Індії (експортер: Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер: H. Ch. Schobbers BV, Venlo). Таку інформацію ми отримали в інформаційному повідомленні системи RASFF. Повідомлення стосується суб'єкта господарювання з Дніпра, але ми інформуємо споживачів і в Києві", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно має розпочати процедуру вилучення таких харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово проінформувати про виявлену невідповідність та про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаними харчовими продуктами.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program