Невдалий конкурс в Instagram: блогерка заплатить 250 млн грн за рішенням суду

19 июля 2022 г. в 23:48

Верховний суд зобов’язав блогерку виплатити 250 тисяч гривень компенсації за невиконані умови в Instagram-конкурсі.

Відповідне рішення суду доступне в реєстрі, пише The Village.

Як відомо, блогерка Алевтина Черкашина [diva_olivka] організовувала розіграш призів в Instagram за «підписку на спонсорів». Вона зобов’язалась привести по 50 тисяч підписників для кожного спонсора.

Але Черкашиній вдалось зібрати тільки близько 22 тисяч підписників. Одна зі спонсорок, Вероніка Синиця, подала на блогерку до суду через невиконання зобов’язань, які були викладені в підписаному сторонами договорі.

Синиця вимагала від Черкашиної 1 250 000 гривень. До цієї суми увійшли – штраф 250 тисяч, втрачена вигода 700 тисяч, 250 тисяч матеріальних збитків і 50 тисяч моральної шкоди.

Згодом Господарський суд Києва ухвалив рішення стягнути з блогерки 250 тисяч гривень штрафу на користь Синіциної.

Чекашина подала апеляцію, залучивши адвокатів. Апеляцію блогерки задовільнили. В соцмережі вона описала цю ситуацію, мовляв, обрала «поганого» організатора, яка її обманювала, бо блогерка не мала досвіду у проведенні таких конкурсів. Тому «своєї провини тут не бачить».

Зрештою, Синиця подала до Верховного суду, який скасував рішення Апеляційного суду і таки зобов’язав блогерку виплатити чверть мільйона гривень штрафу.

EXMO affiliate program