Нічні вибухи в Чаплинці й Каланчаку: детонацію чули в Криму – літало "щось нове" (відео)

3 декабря 2022 г. в 03:30

Уночі на півдні було гучно: повідомляють про вибухи з детонацією в кількох населених пунктах Скадовського й Чаплинського районів

Чули навіть у Криму: на півдні Херсонської області вночі сталась масштабна "бавовна" з детонацією – очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заінтригував повідомленням про ймовірне застосування ЗСУ "чогось нового".

Про потужні вибухи в Чаплинці у ніч з 1 на 2 грудня поінформували херсонські телеграм-канали. Місцеві мешканці стверджують про щонайменше два прильоти з детонацією, після яких навколо стояла заграва. "Хлопки" були настільки сильними, що їх відлуння чули навіть в Асканії-Новій та на півночі Криму – в Армянську. Також повідомляють про приліт у Каланчаку Скадовського району.

Відео, що демонструє звуки вибухів і детонації, оприлюднив канал "Николаевский Ванек", що інформаційно співпрацює з Силами оборони півдня й Миколаївською ОВА.

А голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заінтригував своїм коментарем. "Сьогодні щось нове літало по окупантах на півдні. Це прекрасно", – написав посадовець, натякаючи на ймовірні нові види зброї чи боєприпасів, якими ЗСУ вдарили по ворогу.

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ та ОК "Південь" станом на ранок 2 грудня, на Херсонському напрямку ворог намагається тримати оборону. Артилерійського впливу зазнали райони населених пунктів, що розташовані на правому березі річки Дніпро, зокрема, Качкарівка, Токарівка та Антонівка Херсонської області. Ворог не припиняє обстрілювати передмістя та місто Херсон.

Своєю чергою, українська авіація протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Наші воїни збили 1 БпЛА типу "Орлан-10". Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, район зосередження особового складу та ОВТ, а також 5 інших важливих об’єктів окупантів.

стопкор

EXMO affiliate program