Новий український дрон-камікадзе «Грім» пройшов льотні випробування (відео)

4 октября 2021 г. в 13:30

Ударний безпілотний авіаційний комплекс ST-35 «Грім» розробки Науково-виробничого підприємства «Атлон-Авіа» пройшов льотні випробування.

Про це повідомляє інформаційне агентство АрміяІнформ.

Ударний безпілотний авіаційний комплекс «Грім» ‒ новітня розробка, завдання якої вражати задані цілі з мінімальною шкодою для мирного населення і цивільної інфраструктури.

Новому безпілотнику не потрібен спеціальний майданчик для зльоту. Дрон долає 30 кілометрів за 15 хвилин. За допомогою мультикоптера «Грім» можна підняти на висоту 500-700 метрів. В повітрі бойова частина відділяється, переходить у горизонтальний політ і летить у напрямку цілі. Сучасний ретранслятор допомагає постійно зберігається зв’язок з безпілотником.

«Він призначений для ураження особливо важливих цілей у радіусі 30 кілометрів, зокрема радіолокаційних станцій, командних пунктів, складів паливно-мастильних матеріалів, складів боєкомплектів. Його польотний час складає близько 1 години, а крейсерська швидкість – 120-140 кілометрів на годину», – розповів представник компанії виробника Вадим Шуліка.

За словами представники компанії виробника, керує «Громом» оператор за допомогою планшета, який і обирає ціль для ураження. Задана траєкторія дозволяє вражати цілі навіть на закритих позиціях. При цьому бойова частина може бути різних типів: кумулятивна, осколково-кумулятивна, осколково-фугасна тощо.

EXMO affiliate program