"Новий варіант" коронавірусу, більш агресивний та швидкий, виявили у Великобританії (відео)

14 декабря 2020 г. в 20:13

"Новий варіант" коронавірусу, більш агресивний та швидкий, виявили у Великобританії

Влада Великої Британії виявила новий вид коронавірусу (COVID-19), який поширюється на півдні Англії швидше за відомий, повідомляє Sky News.

У Великобританії визначили "новий варіант" коронавірусу, який, як вважають, спричиняє швидке поширення інфікування на Південному Сході, заявив міністр охорони здоров'я Метт Генкок.

Знайдено понад 1000 випадків нового варіанту, "переважно на півдні Англії", сказав пан Генкок в Палаті громад сьогодні.

Він поширюється швидше, ніж існуючий штам коронавірусу, і, як вважають, сприяє "дуже різким, експоненціальним підйомам" у випадках на південному сході, сказав він.

Наразі вірус було виявлено в 60 місцевих осередках і вважається подібним до мутації, виявленій в інших місцях за останні місяці.

Вперше мутацію було виявлено в Кенті минулого тижня під час планового нагляду організації охорони здоров'я Англії (PHE).

Міністр охорони здоров'я заявив, що в даний час немає доказів того, що новий варіант не буде реагувати на розповсюдження вакцин проти COVID-19 по всій країні.

Міністр наголосив, що уряд Британії вже сповістив Всесвітню організацію охорони здоров'я.

Раніше стало відомо, що Лондон, який також знаходиться на півдні Англії, з середи посилює карантин через погіршення ситуації з коронавірусом.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 72 724 234 випадки коронавірусу, зокрема 1 620 624 летальні, одужали 50 941 022 особи.

EXMO affiliate program