"Очікуємо повної заборони пересування": які умови карантину в Сербії (відео)

1 апреля 2020 г. в 18:29

Президент Сербії Александр Вучіч скасував своє звернення до нації через погане самопочуття. Він мав анонсувати комплекс заходів для стабілізації економіки в умовах пандемії.

Раніше Сербія запровадила комендантську годину, щоб запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. Про ситуацію в країні дізнаємося в Ірини Джамич. Це колишня кореспондентка "5 каналу", яка нині живе і працює у Сербії.

"Ситуація в Сербії напрочуд ускладнюється. Вчора було зафіксовано рекордну кількість померли у Сербії від коронавірусу. Загалом у країні 900 хворих. Ярмаркові, торгівельні комплекси та спортині арени тимчасово переобладнано під шпиталі. Також Сербія закупила з-за кордону багато апаратів штучної вентиляції легень", – повідомила Ірина Джамич.

Також українка розповіла, що Сербія звернулася по допомогу до міжнародних партнерів. Зголосився допомогти Китай, який відправив своїх лікарів.

"Надзвичайний стан у Сербії діє з 15 березні. Тобто, ми вже у третьому тижні надзвичайного стану. Обмежувальні заходи в країні запроваджувалися поступово. Спочатку було скасовано навчання, діла – місміське сполучення, громадський транспорт почав обслуговувати тільки певні категорії людей. Людям за 65 років заборонено виходити з своїм домівок", – розповіла Ірина Джамич.

EXMO affiliate program