Одягли ряси священника і просили на пожертви: в Чернівцях п'яні "послушники" монастиря осоромились у мережі (відео)

24 января 2022 г. в 11:00

У центрі Чернівців помітили 2 п'яних чоловіків, які були одягнуті в рясу священника. Вони збирали "пожертви" для монастиря, передає 24 канал.

Зазначається, що "послушників" монастиря зняли на відео місцеві мешканці. Крім одягу вони мали при собі Біблію, кропило для святої води та відро.

Чоловіки йшли площею Соборності у Чернівцях. Вони ледь тримались на ногах. Коли місцеві запитали їх, звідки вони та в якій церкві служать, ті сказали, що вони є "послушники" монастиря у Старій Жадовій — село на Чернівеччині.

Як стало відомо, у селі Стара Жадова немає монастиря. Там розташований храм Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ, а також церква Архистратига Михаїла ПЦУ.

Також п'яні "послушники" почали казати, що благословення їм на це нібито дав настоятель монастиря "Іван Костянтинович". Щодо того, чому вони напідпитку, герої відео так і не змогли відповісти.

Додамо, що відео швидко поширилося у соціальних мережах. Думки людей відрізняються. Одні вважають подібні дії великим гріхом та богохульством, а інші реагують на витівку з гумором:

"П'яниці, які вкрали одяг священника і розділили між собою. Не варті того, щоб приписувати їх до будь-якої церкви";

"Мабуть, відстали від "маланки", або загубилися";

"Ми всі послушники. Просто кожен колядує як уміє";

"Люди без совісті й до церкви не мають жодного стосунку".

EXMO affiliate program